dinsdag 29 maart 2011

Naar het einde van de wereld en terug ...


In de laatste weken van onze reis hebben we nog tijd om een paar plaatsen te bezoeken waar we graag naartoe wilden. Een daarvan is Ushuaia, het einde van de wereld gelegen in Tierra del feugo.

Al liftend konden we de afstand van een klein 700km in een lange dag afleggen. Ter plaatse hebben we in een echt leuk hostel met zalig ontbijt geslapen en nadien een 2-daagse trekking gemaakt alvorens al liftend terug naar het noorden te gaan. In Tierra del feugo zijn we meegereden met een wagen die we niet snel zullen vergeten: een Porsche Cayenne! Op het moment dat we ons comfortabel in de lederen zetels zetten, vraagt de vriendin van de bestuurder aan Wendy: "Te gusta la velocidad?" (hou je van snelheid?). Waarop Wendy overtuigend "si si" antwoordt. Voor we het beseffen vertrokken we met gierende banden. Op dezelfde gravelweg waar we in het heengaan met een vrachtwagen 30 a 40 km/u reden, raasden we nu met een duizelingwekkende snelheid tot 170km/u! Dit terwijl de bestuurder regelmatig met een hand reed, het handje van zijn vriendin kuste en een gezellige babbel met haar had, terwijl af en toe enkele guanaco's (soort lama) over de weg sprongen. Na 140 km kwamen we op een asfaltweg terecht en was het al tijd om te gaan tanken."Tja, echt zuinig rijden kan je dit niet noemen." Tijdens het tanken vraagt Wendy aan de vriendin: "Wat is eigenlijk de topsnelheid van deze wagen?" Dit had ze beter niet gevraagd! 10 minuten later vlogen we met een snelheid van 232 km/u over de asfalt!!! Sneller ging niet omdat er teveel bochten waren. Zo namen we op een gegeven moment een lichte bocht tegen 190 km/u.

Na deze adrenalinekick was het tijd voor wat cultuur. Deze keer zijn we per bus een 800km naar het noorden gereden om daar de Cueva de los manos te bezoeken. Dit zijn schilderingen van handen, waarvan de oudsten dateren van 9300 jaar geleden. Heel knap!

Nadien zijn we in een zotte camping terecht gekomen die uitgebaat werd door de gepensioneerde politie agent Raoul, die volgens ons toch wel een paar vijzen kwijt was. Samen met 2 andere toeristen (die trouwens alletwee enkele seizoenen in Antartica hebben gewerkt) hebben we ons geamuseerd en kapot gelachen om hem. Om even te schetsen: Raoul noemde me steeds "paus" omdat ik 5 talen kende, om te laten zien hoe fit hij nog was begon hij plots te pompen als een bezetene, smeet hij zichzelf plots op de grond om zijn snelheid te bewijzen en demonstreerde hij enkele karate bewegingen. Dit allemaal op 67-jarige leeftijd! Je kan wel begrijpen dat dit een grappig zicht was!

Ondertussen zijn we in Chili. Hier nemen we morgen een ferry die door de fjorden en naar het eiland Chiloe vaart. Daarna vertrekken we richting Santiago.

Hieronder nog een paar foto's:
Al liftend in een vrachtwagen (die ene die maar tg 30 a 40 km/u reed)Tijdens de 2-daagse trekking

6 opmerkingen:

 1. Hier wordt het dit weekend 23 graden.
  Tijd dat jullie terugkomen.

  Hou jullie goe!
  Bob

  BeantwoordenVerwijderen
 2. snelheidsduivels!!!!

  Tot binnenkort
  Katia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geniet er met volle teugen van!!!

  Suzy en Steven

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag kinderen, wat ben ik blij dat ik niet geweten heb dat jullie zo snel gereden hebben. Mijn hart gaat er nu al sneller van slaan. Doe het nu wat rustiger aan hé, want ik zou jullie supergraag " heel" terug zien. Te voet is dan misschien toch nog veiliger. Tot binnenkort mama

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Amai mannen ik ben blij dat jullie er nog zijn. het lijkt alsof ik een spannend boek aan het lezen ben ,wie weet komt het nog in boekvorm uit.geniet nog van de laatste weken :-) platknijpknuffels mams

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schitterend!!!!

  Grtz,
  Geert, Lies en Tinne.

  BeantwoordenVerwijderen