vrijdag 18 maart 2011

Torres del Paine (Chili)

We zijn nu een drie daagjes terug uit Torres del Paine. Volgens meerdere bronnen misschien wel het mooiste nationaal park van Zuid-Amerika. En mooi was het inderdaad! Of het echt HET mooiste nationaal park is, daar hebben we onze vragen bij, maar we hebben tijdens onze 7 dagen durende trekking opnieuw mogen genieten van een prachtige stuk natuur... Elke dag was een andere dag. De ene dag liep je door een open vlakte, de andere dag in een dicht groen bos en nog andere dagen kom je boven de boomgrens uit en wordt je getrakteerd op een fantastisch uitzicht over de glacier Grey. De Patagonische weergoden hebben al hun kanten laten zien want we hebben zowat alles gehad: smeltende sneeuw, regen en wind maar evengoed dagen zonder een zuchtje wind en een mooi zonnetje.

Momenteel zijn we na een paar liften in Punta Arena (Chili) beland. Na een paar kleinere stukjes konden we uiteindelijk een groter stuk van 180km meerijden met twee grappige gasten. Twee vijftigers in een oude vrachtwagen waarvan ene met dreads en een brug (grappig zicht). Beiden waren de hele rit geamuseerd aan het lachen. En heel de tijd naar zaken langs de kant van de weg aan het wijzen terwijl er niets te zien was om dan nadien terug in de lach te schieten. Halverwege de rit werd het ons opeens duidelijker waarom de twee zoveel plezier hadden. De co-piloot draaide zich toen om naar achter en liet ons een klein doosje zien en vroeg ons of we ook wat wilden. Ik had het meteen door maar Wendy niet en vroeg hierbij geinteresseerd: "Ah, wat is dit?". De man antwoorde met een grote lach "Marihuana" en stak vervolgens het goedje in een pijpje om dit vervolgens te delen met onze 50'er met dreads. Bij de politieposten onderweg staken ze nerveus het potje weg om dan achteraf, als alles veilig was, terug samen in de lach te schieten :-).

Wat we wel ontdekt hebben is dat we na 5maand onderweg zijn, wel stilaan wat verzadigd beginnen te raken... We hebben voor het eerst het gevoel dat we al zoveel mooie dingen gezien hebben en zo verwend geweest zijn dat we de laatste weken minder snel onder de indruk zijn... Misschien is dit het moment om tijdens onze laatste maand rustig onze tijd nemen om eerst nog even naar het uiterste zuiden te reizen. Om nadien via nog wat interessante plaatsen terug naar het Noorden te reizen richting Santiago, waardat we onze terugvlucht hebben.

Hieronder vind je zoals gewoonlijk nog wat meer foto's:

In Torres del Paine, het deel achter de gekende "W-route".
Glacier Grey

Eventjes mediteren en de benen laten rusten :-)Een hond? Neenee, een VOS!

4 opmerkingen:

 1. ben stik jalloers, 't begind te kribbellen bij mij, ik denk dat ik stiekem afkom.
  Papa Bob

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo ginder bedankt voor het grappig filmpje doet goed dat jullie zo hebben genoten van deze trekking.het einde van de reis is in zicht,dus genieten!! en wij kunnen aftellen :-) veel liefs mams,paps

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor het leuke filmpje. Het doet deugd dat jullie er na al die maanden nog zo goed uit zien. De trekking heeft inderdaad weer adembenemende foto's opgebracht. Geniet nog van de laatste weken en ook wij tellen zoals Bob en Nicole de dagen af. Dikke kus van mapa en Willem die na de operatie terug bij ons logeert. Tot binnenkort !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hej neefje en Wendy!!

  Geniet nog van die laatste weken daar!! Ik ben echt serieus jaloers!!
  xxxx

  Eline

  BeantwoordenVerwijderen