woensdag 15 december 2010

Grenzen Argentinie/Chili

Hey iedereen,

We zijn inmiddels in Santiago (Chili) aangekomen. We blijven hier 1 dag en vertrekken dan met de fiets 40 km naar het zuiden. Daar kunnen we onze fietsen achterlaten bij Pablo (een vriend van een vriend, bedankt Vinsent :-).

Toen we bij de grens van Argentinië aankwamen hebben we de bus naar het zuiden genomen tot Mendoza. Vanuit Mendoza hebben we vervolgens de bus naar Santiago (Chili) genomen. De 2 grensposten hadden elks zo hun eigen charme. Om van Bolivië naar Argentinë te gaan hebben we eerst meer dan 3.5 uur moeten wachten in een rij die niet vooruit ging. Er was maar 1 loket en we weten niet waarom, maar het duurde immens lang!




Wat mede (franse) lotgenoten die samen met ons uren hebben moeten wachten aan de grenspost. Zij traden in de voetsporen van Che Guevara.




Bij de grenspost van Chili ging het al iets vlotter vooruit, maar hier werd dan weer alles ongelooflijk gecontroleerd. Heel de bus werd doorzocht en alle zakken gingen door een scanner. Ze zijn hier heel streng, je mag niets van dierlijke of plantaardige producten meenemen. Wendy had echter net kaas gekocht en ik had al honderden kilometers wat cactushout meegesleurd om later een kadertje van te maken. Dit wilden we niet graag achterlaten en hebben we uiteindelijk met wat vindingrijkheid toch kunnen meesmokkelen (zoals ze zeggen: "den beste boswachter is nen stroper" ;-).

Nadat we onze fietsen hebben achtergelaten, gaan we misschien nog eerst een berg beklimmen alvorens we ons naar Bariloche (Argentinië) begeven om aan ons paardrijavontuur te beginnen. De beslissing zal 1 van deze dagen volgen.

1 opmerking:

  1. wendy en joris

    heel langzaam komt het gevoel van kerst en nieuwjaar binnen en in gedachte sturen we
    onzichtbare pakjes met heel veel wensjes voor Kerst en Nieuwjaar het blijft geweldig jullie reis ! nog veel plezier ,gezondheid en geluk op jullie aventuur!! mams en allen xsjes :-)

    BeantwoordenVerwijderen