woensdag 8 december 2010

Aangekomen in Tupiza, 100 km van de Argentijnse grens

Hey allemaal,

Bedankt voor de leuke reacties op onze blog! Het is leuk om te lezen wat jullie ervan vinden. We zitten nu in Tupíza in een hotel met zwembad en ontbijtbuffet voor slechts 6,5 euro per pers. Zalig! Klein contrast met ons tentje!
Vandaag zijn we als voorbereiding op volgende maand 3 uurtjes gaan paardrijden rondom de prachtige rostformaties hier. Wendy was er zo weer mee weg, bij mij was het iets minder vooral toen mijn paard tijdens een serieuze hagelbui plots op hol sloeg! Om eerlijk te zijn "een muilezel is misschien ook nog niet zo slecht" ;-) Maar we zien wel wat de toekomst ons brengt.
Onze fietstocht van Uyuni naar Tupiza liep niet altijd van een leien dakje. Het was serieus op en neer en we hebben op deze net geen 5 dagen fietsen een stevig onweer (met de nodige hagel) en een heuse zandstorm gehad!! Het landschap waar we door reden was wel heel mooi en afwisselend. Gisteren zijn we 1500m gedaald en dat merk je aan de omgeving, er zijn terug bomen, er is meer groen en het is warmer. Een leuke verandering na een maand een dor en zanderig landschap. Overmorgen vertrekken we verder met de fiets. Dan is het waarschijnlijk nog 2 dagen fietsen tot de grens met Argentine! We zijn er nog niet goed uit welke richting we dan uitgaan, verder in Argentinie of richting chili. We zien wel...

Zoals gewoonlijk vind je hieronder nog wat meer fotos: (om een foto groter te zien, gewoon op de foto klikken)


Een stop bij het treinenkerkhof in Uyuni mag natuurlijk niet ontbreken!




Prachtige uitzichten over het dorre en zanderige landschap!


Ons tentje de morgen na het zware onweer


Het begin van onze zandstorm


Een foto tijdens de zandstorm. Ps: dat zand kruipt dus echt wel overal!! :)


We zagen het aankomen en dachten er eerst door te fietsen maar de hagel en de felle wind waren sterker. Snel ons tentje neergezet en dan maar wachten tot de ochtend erop om opnieuw te fietsen.


En wat moet je anders doen als het buiten aan het gieten is?


Fietsen boven de 4000m is niet eenvoudig, en zeker niet als het stijl naar boven gaat!


Fietsen in een stadje levert altijd wel vreemde blikken op


En de prachtige uitzichten blijven zich maar opstapelen...


Fietsen door mul zand, joeppie... NOT!!


Een typisch mini winkeltje langs de weg om ons wat te bevoorraden






Met het paardje Tupiza wat verkennen...

4 opmerkingen:

  1. goede reis verder vanwege tante monique

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, wat een mooie beelden weeral. Was dat niet eng zo in een tentje slapen met niet s dan hagel en bergen rondom jullie? Ben blij dat dat weer achter de rug is. Zeg, wees voorzichtig met die paarden hé, want dat zijn levende vervoersmiddelen en die hebben een eigen willeke. Pas dus maar op. Dikke kus , mama

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Supercoole foto's, amigos! Volhouden he... Ikzelf begin hier in Cambodja morgen met vrijwilligerswerk - aanleggen van drinkwatervoorzieningen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Prachtig prachtig echt waar. Jullie bedanken ons wel, maar dat is volledig omgekeerd ook zo !! Het fotomateriaal is super. Zo fietsen zal wat anders zijn dan in de City he Joris :-).

    Veel plezier nog en ik blijf alvast jullie avontuur volgen.

    Groeten Bart G.

    BeantwoordenVerwijderen