woensdag 27 oktober 2010

Trekking naar choquequirao en machu picchu

Hey allemaal!

We zijn net terug van onze trekking. De trekking was prachtig en zwaar. Een combinatie van jungle en bergen! We hebben liters zweet verloren en tegen honderden muggen gevochten. De Andes is wel net iets anders als de alpen. Zo hebben we op 1 dag rond de 2500 hoogtemeters continu gestegen. Startende op 1900m. Dit in combinatie met een rugzak van rond de 18-20kg (incl 5 liter water de eerste dag) maakt dat je 's avonds vroeg (19.30u) in de tent kruipt. Dit is op zich niet erg want om de hitte te trotseren stonden we elke dag om 5u op! Dan was het al licht! De derde dag bereikten we Choquequirao. Prachtig om dan als eerste aan te komen bij de volledig verlaten inca ruïnes! Geen bussen toeristen, geen kraampjes met eten, enkel bergen en ruïnes! Prachtig! Ook nadien kwamen we af en toe verlaten ruïnes tegen die ze nog aan het opgraven waren.

Het hoogste punt van de trekking was 4600m. De weg hier naartoe vonden we het meest indrukwekkend kwa natuur. Ook het dorpje waar we overnachtten was nog echt ongerept. Iedereen verplaatste zich er te paard of te voet. Kronkelende weggetjes verbonden ieder huis, echt precies uit een sprookje.




Na deze top was het nog even stappen tot we Totora bereikten. Het eerste dorpje dat je met een smalle "dirtroad" langs een diepe ravijn kan bereiken met een wagen. Omdat het gezellige pad door bulldozers is veranderd, zijn we meegereden in de laadbak van vrachtwagen tot we terug een kleiner incapad konden volgen. Na opnieuw de nodige hoogtemeters en enkele prachtige vergezichten zijn we tot Agua Calientes gewandeld, het dorpje bij Machu Picchu. De dag erop hebben we dit bezocht. Weliswaar na een hele race naar de top, want enkel de eerste 400 bezoekers kunnen Wayna Picchu op (de knappe berg achter Machu Picchu). Het om 4u opstaan werd beloond: we konden de berg op! Macchu Picchu is heel knap omdat het zo groot is maar ... de honderden toeristen nemen een stuk van de charme weg.

Het enige vervoersmiddel uit Agua Calientes is de (dure) trein. Om dit te vermijden hebben we de treinsporen gevolgd over een kleine 30km tot er een weg was waar we een busje namen tot Cusco. Deze 30km werd een ware hel, eerst 18km in de gietende regen, nadien in de brandende zon. In totaal deden we er 9uur over. Enne... voor wie het wil proberen, 30km over een treinspoor lopen is echt niet aangenaam!

Vanavond vertrekken we naar Arequipa nadat we onze fietsen hebben opgehaald. Hopelijk lukt dit!! In Cabanaconde, een dorpje in de omgeving gaan we Liv en Luy bezoeken.

Wegens traag internet en lastige computers kunnen we niet meer foto's uploaden. meer foto's volgen nog...

8 opmerkingen:

  1. Hey Broer!
    Ben heel blij iets van jullie te horen! Die trekking lijkt me zeker iets om aan ons to-do lijstje toe te voegen, zoals je het beschreven hebt moet het ongelooflijk mooi zijn... Behalve dan die 30 km over treinsporen, pffff, amai! Maar kom, met het geld dat je bespaard hebt kan je twee dagen langer in zuid-amerika blijven :-)Hopelijk hebben de fietsen genoten van hun logeerpartijtje, dat je die bij de mama van hebt laten slapen is een veelbesproken onderwerp geweest hier :-)
    Hier alles goed, de kindjes hebben volgende week herfstvakantie en dat kan geen kwaad. Ze zijn echt moe. Stillekesaan begint de sinterklaas koorts, de boekskes beginnen binnen te komen en de kindjes hebben veel werk met te kiezen :-)
    Heel veel groetjes!
    Zus
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Prachtige foto van de Machu Picchu! Geniet zo verder van jullie avontuur!

    dikke kus,
    Benoit, Heidi, Luka & Tibo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hola Wendy y Joris,

    Leuke verhalen en ambitieuze plannen! Het is leuk om aan de hand van jullie posts een aantal herinneringen op te halen van toen ik daar was. Nog veel plezier toegewenst en ik volg met veel interesse jullie blog van de andere kant van de wereld (Azië) waar ik zelf mijn eigen avontuur aan het beleven ben.

    Muchos recuerdos,
    Boris

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fantastisch!!! We volgen jullie op de voet en genieten keer op keer van jullie verslaggeskes!

    Grtz,

    Geert, Tinne en Lies

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Graaf mannen, echt mijne stijl, wij wilden dat we er bij waren. Wij zien al uit naar het volgende verslag, zo reizen we toch een beetje mee. :-) xsjes mams Nicole papa Bob

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ons bomma vind het schitterend, ze heeft spijt dat ze er niet bij is , en ze vind het spijtig dat jullie er met kerstmis niet bij bent.
    Grtjs bomma, Papa Bob en mams Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  7. He Wendy en Joris, geniet elk moment van jullie reis. Ik heb met uw pa ook al wat avontuurtjes gemaakt maar dit is Top zene. Ik moet direkt uwe pa aanspreken om onze rugzak nog is te pakken denk ik want het begint hier ook te kriebbelen bij het zien van jullie foto's.
    Paragroetjes van de Frank (maateke van uwe pa)
    Keep it safe he

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Leuk om jullie zo te kunnen volgen!!
    Zelfs den Dries volgt mee (foto's).

    Hou jullie goed.

    Benny, Ilse en Dries

    BeantwoordenVerwijderen