maandag 18 oktober 2010

Cusco

Man man, nog maar 3dagen weg en al 2 berichten gepost! In deze 3dagen hebben we al ondervonden dat fietsen meenemen niet steeds vanzelfsprekend is. Iedere keer opnieuw de taxi ombouwen om alles erin te krijgen, ruzie krijgen met de baas van de busmaatschappij omdat de fietdozen te groot zijn, ... . Maar nog een 3-tal weekjes zullen we zo verder moeten, eer we echt kunnen starten met fietsen.


We zijn nu in Cusco aangekomen en hebben vandaag alle voorbereidingen getroffen om onze trekking te maken naar Choquequirao (oude inca ruines maar minder toeristisch) en het albekende Machu picchu! We hadden eerst gepland slechts een trekking van 4dagen te maken maar uiteindelijk plannen we nu een 10-tal dagen onderweg te zijn. Omdat we onze fietsen ergens op een veilige plek willen achter laten, zijn we gaan aankloppen bij de collega´s in Cusco. Daar kwamen we Ismael tegen, een zeer enthousiaste politie agent die direct bereid was om ons te helpen. Onze fietsen staan nu bij zijn moeder thuis in een klein kotje tussen de kippen, hopelijk staan ze er over 10 dagen nog!;) Muchas gracias, mi colega peruano ISMAEL!

11 opmerkingen:

  1. De politie uw vriend!

    Nu ook in Peru.

    W.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag mannen, ben blij dat ik al iets gelezen en gezien heb.Jullie zien er in alle geval patent uit.De solidariteit van het politiecorps wereldwijd is wel geweldig hé. Tof van jullie om daaraan te denken. Geniet nu van jullie eerstre grote tocht en plaats ook nog wat foto's op de blog dan reis ik ook een stukje mee !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hihi, tussen de kippen, die zullen ook weten wat doen :-) . Grappig dat jullie eraan dachten om bij de politie te gaan aankloppen! Veel plezier tijdens de eerste tocht, en inderdaad veel foto'tjes trekken!
    Kristien
    PS: de tas met het konijntje op is nu 1 van de favoriete tassen van Liene om haar melk te drinken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Waaaw! Geniet ervan! Goeie reis!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. zalig hoe hartverwarmend behulpzaam mensen in den vreemde zijn. het maakt het allemaal net iets aangenamer. geniet ervan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. jeehaa! your adventure has begun!!! geniet er met volle teugen van, Wendy en Joris! Het gaat (hopelijk) alleen maar prachtiger worden! En ook al laat Zuid-Amerika misschien zijn minder mooie kant zien, toch zal het een fantastische ervaring zijn!!! Geniet ervan, en wanneer we dan eindelijk allemaal terug in België zijn, kunnen we ZEKER een hele avond vullen met reizen en foto's!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat fijn om weeral wat te lezen over jullie avonturen ! Hopelijk hebben jullie de gelegenheid en de tijd om regelmatig iets te posten op de blog. Zo kunnen wij allemaal een stukske meegenieten ! En ge ziet; bij de politie zijn heeft soms meer voordelen dan je kan vermoeden ;-)
    Geniet volop van jullie avontuur !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Jaja, de collega's toch ;-)
    Geniet ervan ginder en trek maar veel mooie foto's, 't zal de moeite zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wauw, dat ziet er een geweldige reis uit! Fijn om jullie zo wat te kunnen volgen! Geniet er maar volop van!

    dikke kus,

    Benoit, Heidi, Luka & Tibo

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hey Joris & Wendy,

    Het avontuur is begonnen ! Geniet ervan en zoals meerdere reeds poste, veel foto's :-)

    Veel succes en we volgen jullie digitaal

    Grtjes

    Bart G.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. en stonden jullie fietsen er nog?
    Ik blijf jullie blog volgen.

    Groetjes

    Steven Mahieu

    BeantwoordenVerwijderen