zondag 14 november 2010

Titicacameer en La Paz.

We zijn nu 2 dagen in La Paz om alles voor te bereiden voor onze fietstocht. Het is een hele aanpassing om in een drukke stad als La Paz aan te komen, vooral de geuren op de groenten- en vleesmarktjes, de toeterende autos met hun uitlaatgassen, "Do you want to buy weed?"-verkopers. Ahja, de mannen pissen hier trouwens ´s avonds gewoon op straat als je voorbij wandelt. Klinkt niet zo goed als ik het nu zo lees, maar we hebben ook leuke dingen kunnen doen zoals lekker shoppen in de artisanale winkeltjes. Tot vervelenstoe van Joris ;-D. In de zoektocht naar een nieuwe leatherman (oude was gepikt) hebben we nog een leuke anekdote: we hadden van iemand gehoord dat je in een bepaalde buurt goedkope winkels vond waardat je dit kon kopen: Wij dus op weg naar die buurt en al snel werd het duidelijk dat dit niet het toeritische deel van de stad was. Met handen en voeten probeerden we duidelik te maken wat we zochten. Iedere keer hoorden we "alfrente". Wij dachten dus dat dat de naam van de winkel was. Wij dus maar vragen: donde es "alfrente"?. Na iedere keer een onduidelijk antwoord te krijgen gaven we de zoektocht op. Wat ontdekten we vandaag, "alfrente" betekent "aan de overkant" :-). We hebben er goed om gelachen maar nu zijn we weer een spaans woordje rijker.


Voordien zijn we de floating islands op het Titicacameer gaan bezoeken en hebben we daar een romantisch nachtje doorgebracht in een rieten hutje. Na deze overnachting zetten we onze tocht verder met weeral een lange busreis tot in La paz. We hebben even genoeg bussen gezien en dat komt goed uit, want vanaf nu starten we met de fiets.






5 opmerkingen:

  1. Wauw dat klinkt echt zalig wat jullie allemaal aan het doen zijn.. Veel plezier met jullie fietstocht!! Hopelijk lukt het om op tijd te geraken waar jullie willen eindigen zonder dat er water is!! Succes!
    xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ola Amigos,

    Muy buen amigos pero es en frente aan de overkant y son dos palabras.Zo zie je maar dat één of twee jaartjes Spaans altijd wel van pas kunnen komen.

    Ik zou wel enkele foto's van La Paz willen zien. De stinkende auto's denken we er dan wel bij. En wat met de klanken, al een panfluit gehoord al dan niet met de melodie van el condor passa?

    Volgens planning gaan jullie nu beginnen met de giro van Zuid Amerika, althans van een stukje van het continent. Ik merk van de beschrijving dat jullie er al helemaal weg van zijn. Mooi zo, maar blijf wel alert !

    El papa y la mama

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie doen er echt alles aan om ons het water in de mond te brengen ? hé? Nog heel veel veel fietsplezier gewenst. t. Monique & n. Guido

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Eerst even papa corrigeren. Gezien jullie in de Spaanstalige wereld zijn beginnen jullie aan de 'vuelta van Zuid-Amerika' en niet aan de 'giro van Zuid-Amerike' (giro is Italiaans, vuelta is Spaanse voor 'ronde').

    Ter zake nu. Het is weer een fantastische blog die jullie gepost hebben. Het kan me even doen wegdromen van wat jullie daar beleven. Met het momentele grijze winterweer, bijzonder welkom ;).

    Geniet er nog van en wees voorzichtig.

    Jullie broertje Willem

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtig ! Zeer mooie foto's. Je zou er zo inspringen :-)
    Veel succes nog !

    Grtjes

    Bart G.

    BeantwoordenVerwijderen