zondag 14 november 2010

Titicacameer en La Paz.

We zijn nu 2 dagen in La Paz om alles voor te bereiden voor onze fietstocht. Het is een hele aanpassing om in een drukke stad als La Paz aan te komen, vooral de geuren op de groenten- en vleesmarktjes, de toeterende autos met hun uitlaatgassen, "Do you want to buy weed?"-verkopers. Ahja, de mannen pissen hier trouwens ´s avonds gewoon op straat als je voorbij wandelt. Klinkt niet zo goed als ik het nu zo lees, maar we hebben ook leuke dingen kunnen doen zoals lekker shoppen in de artisanale winkeltjes. Tot vervelenstoe van Joris ;-D. In de zoektocht naar een nieuwe leatherman (oude was gepikt) hebben we nog een leuke anekdote: we hadden van iemand gehoord dat je in een bepaalde buurt goedkope winkels vond waardat je dit kon kopen: Wij dus op weg naar die buurt en al snel werd het duidelijk dat dit niet het toeritische deel van de stad was. Met handen en voeten probeerden we duidelik te maken wat we zochten. Iedere keer hoorden we "alfrente". Wij dachten dus dat dat de naam van de winkel was. Wij dus maar vragen: donde es "alfrente"?. Na iedere keer een onduidelijk antwoord te krijgen gaven we de zoektocht op. Wat ontdekten we vandaag, "alfrente" betekent "aan de overkant" :-). We hebben er goed om gelachen maar nu zijn we weer een spaans woordje rijker.


Voordien zijn we de floating islands op het Titicacameer gaan bezoeken en hebben we daar een romantisch nachtje doorgebracht in een rieten hutje. Na deze overnachting zetten we onze tocht verder met weeral een lange busreis tot in La paz. We hebben even genoeg bussen gezien en dat komt goed uit, want vanaf nu starten we met de fiets.






zaterdag 6 november 2010

Cabanaconde...

Hey iedereen,

We zijn terug in arequipa nadat we een leuke ontspannende 10-tal daagjes in Cabanaconde hebben gehad. We waren er op familiebezoek bij Liv (nicht van Wendy) en Luy. Zij baten het super gezellige hostel Pachamama uit. We hebben er zalig lekker gegeten. Nog eens belgische frietjes, superpizza´s en nog lekkerdere pannekoeken met banaan en chocoladesaus.


We hebben er ons niet alleen volgepropt maar zijn samen naar de prachtige condors gaan zien en hebben wat gewerkt in hun klein tuintje. Zelfs zo hard gewerkt dat de plaatselijke bevolking aan Luy vroeg waar hij de harde werker vandaan had gehaald :). Maar het resultaat mag er wezen. Een kleine stortplaats werd een gezellig tuintje.



Zoals je op de foto kan zien hebben we op de plaatselijke wijze de muur bezet. Eerst grond zeven, dan mengen met water en dan de papperige brei tegen de muur gooien.










Nadat we opgewarmd waren zijn we vertrokken voor een 4-daagse trekking in de Canyon. De eerste dag zijn we tot in het donker gewandeld naar de hot springs. Daar hebben we onder de sterrenhemel genoten van het warme badje. De dag erop zijn we vertrokken naar een waterval. Na een frisse nacht in een mini-bergdorje zijn we geeindigd in een prachtige oasis. Hier zijn we nog een dag gebleven alvorens terug uit de canyon te klimmen.












Hieronder vind je nog meer sfeerfoto´s van ons verblijf in Cabanaconde.

Met de MTB op weg naar de Condors


Tijdens de trekking




De hondjes meenemen op trekking was een leuk idee, al waren ze minder sterk dan eerst gedacht.


De Daltons


Lekker genieten van een dagje rust in het aardsparadijs, de oasis






Het leven in Cabanaconde


Pachamama Crew

de beloofde foto´s

Hieronder wat meer foto´s van onze trekking naar Choquequirao en Machu Picchu.



Zicht op Choquequirao


Van deze aarde maken ze stenen voor huizen. Ze mengen de aarde met water, drogen die in een vorm in de zon en klaar


Je voelt je zo ontzettend nietig tussen deze prachtige bergen






Een plaatselijke bosgoeroe



Een prachtig zicht onderweg op enkele 5000´ers





Machu Picchu










Net op het moment dat je medelijden met jezelf krijgt over je zware rugzak kom je deze mannen tegen: respect.